Info Solat   Soalan LazimBantuan / Manual PenggunaPeta Laman  


Log Masuk Pengguna
ID Pengguna

Kata Laluan
Kali Pertama Log Masuk?
Terlupa Nama Pengguna atau Kata Laluan anda?


Umum
Undian
Soal Selidik
Selamat Datang ke eJKT
Jabatan Kerajaan Tempatan (JKT) adalah salah satu daripada Jabatan di bawah Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan Malaysia (KPKT). Jabatan ini terbahagi kepada sepuluh (10) bahagian dan dua (2) unit, diketuai oleh seorang Ketua Pengarah dengan dibantu oleh dua (2) orang Timbalan Ketua Pengarah, sepuluh (10) orang Pengarah Bahagian dan dua (2) orang Ketua Unit.

Fungsi
 1. Membantu membimbing dan menggalakkan PBT dalam merancang, mengawal dan melaksanakan program-program pembangunan sosio-ekonomi dan perkhidmatan perbandaran ke arah pembentukan masyarakat makmur, sejahtera dan berdaya maju selaras dengan matlamat pembangunan negara.
 2. Untuk menentukan PBT wujud sebagai Unit-unit Kerajaan Tempatan yang cekap dan berupaya dari segi pentadbiran dan kewangan agar mereka dapat menyedia dan memberi perkhidmatan-perkhidmatan yang moden dan bermutu untuk faedah dan kesejahteraan masyarakat tempatan yang ditadbirkan.

 • Pengisian Data Sistem eProfil JKT
   
  JKT - 05 Mac 2019 : Sesi pengisian data Sistem eProfil diteruskan lagi sehingga 31 Disember 2019. Rekod daripada tahun 2012-2018 perlu diisikan ke dalam sistem ini bagi modul - modul  PBT, Pengurusan, Organisasi, Teras, Kesihatan Persekitaran, Fasiliti, Pelanggan dan Komuniti.
   
  Sebarang permasalahan bolehlah diemel kepada Bahagian Pengurusan Maklumat; ict.jkt@kpkt.gov.my.

 • Program Roadshow Pelan Tindakan Orang Kurang Upaya (OKU) 2016-2022 Anjuran Jabatan Kebajikan Masyarakat

   

 • Pelaksanaan Sistem eMohon versi 2.0
   
  JKT - 21 Feb 2018 : Sistem eMohon versi 2.0 telah dilancarkan hari ini untuk kemudahan pihak pengguna PBT memohon peruntukan perbelanjaan bagi projek BP1 dan BP6. Antara penambahbaikan versi baru ini adalah fungsi simpan projek mengikut tab dan juga fungsi salin projek dari pilihan tahun 2015 hingga 2017. Manual Sistem eMohon versi 2.0 ini boleh dimuatturun di Bantuan / Manual Pengguna di bahagian atas kanan laman utama. Sebarang permasalahan bolehlah diemel kepada Bahagian Pengurusan Maklumat; ict.jkt@kpkt.gov.my.
   Bilangan Pelawat

Pelawat Hari Ini : 39    Pelawat Minggu Ini : 255    Pelawat Bulan Ini : 1067
Hakcipta Terpelihara Jabatan Kerajaan Tempatan
Jabatan Kerajaan Tempatan, Kementerian Perumahan dan Kerajaan Tempatan,
Aras 25-29, No 51, Persiaran Perdana, Presint 4, 62100 Putrajaya.
Tel: 603-8891 5000 / Fax: 603-8891 3090 / Emel: jkt@kpkt.gov.my
Penafian: Jabatan Kerajaan Tempatan tidak bertanggungjawab di atas kehilangan atau kerosakan disebabkan penggunaan mana-mana maklumat yang diperolehi dari portal ini.